Top
Wasnoot informatie
Wasnoten zijn een natuurlijke, goedkopere en een gezondere oplossing voor uw dagelijks wasgoed dan de reguliere wasmiddelen. Wasnoten wassen uw wasgoed net zo goed schoon als een regulier wasmiddel. Bovendien heeft u ook geen wasverzachter nodig. Uw was komt gewoon zacht en reukloos uit uw wasmachine zonder wasverzachter toe te voegen.. Wasnoten besparen de levensduur van uw wasmachine en de riolering, vermindert kleding erosie en de kleuren van uw kleding blijven langer mooi. Wasnoten kunnen ook voor tere textiel soorten zoals wol, zijde en katoen gebruikt worden. U kunt de wasnoten gebruiken op alle gangbare was temperaturen. De wasnoten zijn zelfs zo krachtig dat u meerdere malen een wasnoot zakje kunt gebruiken voor het textiel in uw wasmachine. Voor de handwas adviseren wij u om een wasnoot aftreksel te maken. Wasnoten kunnen veilig gebruikt worden voor de baby wasgoed. Baby’s en jonge kinderen hebben namelijk een hele tere en gevoelige huid, een baby huid kan zichzelf nog niet goed kan beschermen en herstellen. Gebruik van een regulier wasmiddel voor het baby wasgoed kan ernstige huid problemen en allergieën veroorzaken bij de baby of het jonge kind. Steeds meer mensen hebben te maken met gezondheids klachten zoals allergieën door chemische overgevoeligheid van de reguliere wasmiddelen waardoor huid problemen en allergieën aan de orde van de dag zijn. Wasnoten bevatten geen chloren, parfums, synthetische of chemische ingrediënten die de ( gevoelige of allergische) huid kunnen irriteren.

 
Goedkoop wassen: 500 gram wasnoten is voldoende voor een half jaar wassen bij goed gebruik voor een gemiddeld gezin.

Tip: Voeg een druppeltje etherische olie toe.

Gebruik van wasnoten: 1 wasnootzakje (met 8 halve wasnoten) is voldoende voor: 1x wassen op 30/40 graden, 2x wassen op 60 graden, 1x wassen op 90 graden.

Recept wasnootaftreksel : kook een 20 tal wasnootschelpen in 2 liter water gedurende 20 minuten. Zeef dit aftreksel. Je kan de noten nogmaals koken in 2 l water en nadien evt nog een derde keer. Je merkt zelf dat er geen zeep meer afkomt wanneer de wasnootschelpen helemaal zacht en witter van kleur worden.